Szolgálat

A szolgálatra, mint cselekvésre, minőségre nagyon sok minden rárakódott az évezredek alatt. Látszólag elvesztette igazi erejét, fényét. De ha megtisztítjuk a hozzákapcsolt elnyomás és kizsákmányolás energiájától, megláthatjuk, megérezhetjük valódi tartalmát. Szolgálni valakit, szolgálni egy célt a legnemesebb és legönzetlenebb cselekedet. Mert ez a cselekvés ellenszolgáltatás nélkül való. Nem vár el semmit, pusztán adni szeretne. Igazi energiája e cselekedetnek akkor megélhető, ha a szolgálatot végző saját szabad akaratából teszi, amit tesz. Mert így döntött, mert ezt választotta.

Egy ilyen döntés csak akkor és csak úgy történhet, hogy az egyén ráébred egy magasabb igazságra, bepillantást nyer a nagyobb összefüggések tiszta sűrűségébe. Az emberi helyet ad a bennünk élő isteninek. Aki már nem pusztán önmagát látja, nem önös érdekei és érzelmei vezérlik. Aki nemcsak felismeri, de éli, hogy mind egyek vagyunk. Hogy mindannyiunkat ugyanaz az erő éltet, létezésünk ugyanonnan ered. Hogy mindannyian a fényből származunk, és oda tartunk. Aki tudja, hogy ki erre, ki arra, de mindenki a Forrásba igyekszik.

Mindannyian hallottuk már, hogy „Legyen meg a te akaratod.” A legnehezebb emberi döntés ez. Mert ha ezt igazán, mélyről és őszintén kimondjuk, azzal teljesen elengedjük a kontroll lehetőségét. A látszólagos biztonságot. Az irányítást. És beállunk egy rendbe, amit nem ismerünk, még inkább, amire nem emlékszünk. Mert ilyen a létezésünk. De éppen ez az az áldott állapot, amikor a teljes egységet megtapasztalhatjuk. Amikor rengeteg földi és égi létezővel egyként mozdulunk végre, egyként lélegzünk velük. Ez az az állapot, amit mindig is kerestünk itt a Földön.

Ezért támaszkodunk a szolgálatra, mint a legnagyobb alázatosságot megkívánó pillérre. Mert elfogadjuk a helyünk és szerepünk. Mert megnyitjuk magunkat a felsőbb akaratnak. Hogy csatornája, eszköze lehessünk a Gondviselésnek, az Isteni tervnek. Téged szolgálva a Mindenséget szolgáljuk. Ha neked adhatunk, mindenkinek adhattunk.

 

További pilléreink:

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Szeretet

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Egység

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Közösség