Szeretet

Sokszor azt hisszük, hogy ismerjük a szeretetet. Azt gondoljuk, hogy éljük is. Máskor pedig félünk tőle, elzárkózunk előle. Mert azt hisszük, hogy a szeretetnek olykor túl nagy ára van. Visszaélhetnek vele, sebezhetővé válunk általa. De mindez nem a valódi szeretet minősége, ezek az érzések nem a szeretetből fakadnak.

Nem könnyű mindig szeretni, nem könnyű mindenkit szeretni. Mégis a szeretet a legerősebb gyógyító és felemelő erő. Sosem kér semmit. Csak létezik. Körbe ölel. Éppen ezért vágyunk rá! Ezért keressük, ezért hajtjuk, ezért minden nehezebb, ha nem érezzük. Mert legbelül pontosan tudjuk, hogy ez tart életben, ez köt össze valódi önmagunkkal, univerzumokkal, ez kapcsol össze a Teremtővel. Ez az a minőség, érzés, amiben otthonra, elfogadásra lelünk. Ez az a minőség, ami teret ad annak, hogy felfedezhessük, kibonthassuk önmagunkat. Ahol csak jók lehetünk, ahol szépek és értékesek lehetünk mindenkor.

Amikor a szeretetet éljük, akkor harmóniában vagyunk mindennel, ami körülvesz. Sebezhetetlenek vagyunk, mert minden porcikánk és sejtünk egyként lélegzik, egészként, egy célért működik. És ez a cél nem más, mint a létezés megtapasztalása. A magunké, egymásé, a világé és a Teremtőé. Mert ha létezünk, akkor élünk, akkor dobbanunk, akkor áramlunk, akkor kitöltünk és beteljesítünk, megmutatkozunk.

Legerősebb pillérünk a szeretet. Erre építkezünk. Minden feszültségen, nehézségen, az egymás iránt érzett tiszta szeretetünk vezet minket át. Ami eltéphetetlenül köt össze bennünket. Ezt a tiszta és önzetlen szeretetet növeljük nap, mint nap és terjesztjük ki a helyszínre, a programokra, az egész fesztiválra. Hogy amikor te kedves Fesztiválozó megérkezel, ez a puha és megtartó energia fogadjon magába, hogy szabadon megélhesd mindazt a csodát, ami te vagy.

 

További pilléreink:

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Egység

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Közösség

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Szolgálat