Mi a Peaceful Triathlon?

A Peaceful Triathlon célja a lelki béke és a frissesség megteremtése, a sport és mozgás iránti szenvedély ötvözésével. A Peaceful Triathlon nem egy verseny. Nem abból a célból jött létre, hogy legyőzzünk valakit. A Peaceful Triathlon üzenete éppen az, hogy ne egymás ellen küzdjünk, hanem együtt éljük át az egység és az összetartozás érzését, együtt léphessünk át az énből a mibe.

 

Mi az a hármas, amiből összeáll a Peaceful Triathlon?

Futás, jóga és – levezetés gyanánt - meditáció. A 4 kilométeres futótáv kocogva, vagy akár gyalogos tempóban is teljesíthető. A második szakaszban a jóga következik, amely minden izomcsoportot alaposan átmozgat, élénkíti a testet, karbantartja szellemet. A program utolsó blokkjában a meditáció kapja a főszerepet, amely gondoskodik a gyakorlatok megfelelő lezárásáról.

A program mindenkinek szól, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Semmilyen gyakorlottságra vagy előképzettségre nincs szükség hozzá.

Mikor lesz a következő Peaceful Triathlon?

2019. május 18-án, Budapesten! 

További információk az eseményről >>>

 

Társadalmi fejlődésünk során egyre messzebbre kerültünk a természettől, városaink megnőttek, beton dzsungelekké váltak, egyre kevesebb zöld területtel. Ezzel párhuzamosan bezárkóztunk, elszigetelődtünk egymástól, féltve őrizzük javainkat és önmagunkat is.

Előzmény

Mára már többünkben jelenik meg a vágy a közösségben megélhető programok iránt, tartozni szeretnénk valahova, minőségi időtöltésre vágyunk. Tudjuk, hogy mesterséges anyagokkal és a technikai vívmányokkal évtizedekig életben tartható a testünk. De mostanra már azt is érezzük, hogy a jó minőségű élethez táplálni, gondozni kell a szervezetünket. A test, lélek és szellem hármasa egyformán fontos, egységként megélve, gondozva segítenek minket a fejlődésben és a kiteljesedésben.

Születés

Ezek az érzések vezettek el 2017-ben a Peaceful Triathlon megszületéséhez. Csapatnyi ember mozdult egyszerre, mert együtt szerettek volna lenni, felszabadultan, nyitottan. Nem a versenyzés, nem a megmérettetés volt a motiváció, hanem a béke, a megélés és egymás támogatásának megtapasztalása.

PT hármas egysége

A futás közben az ember már kikapcsol, légzése igazodik a cselekvéshez, amit éppen tesz. Megérkezik az itt-be és a most-ba. Levegővétele, izom mozgása összerendeződik egyetlen cél érdekébe. A stressz kiürül, a test bemelegszik, a gondolatok elillannak, így megteremtődik az az értékes táptalaj, melyben a jóga gyakorlatok, az ászanák és az irányított légzés által az évezredes tudás és bölcsesség tölthetik fel a test-lélek-szellem egységét. Az izmok megnyújtásával mintha az egész test tágulna, hogy képes legyen magába foglalni a meditáció okozta kiteljesedést, megnyugvást és a megérkezés élményét.

A Peaceful Triathlon egész délelőttös programként szerepel a 2019-es Jade Spirit Fesztiválon – ha tökéletes feltöltődésre vágysz, Neked is ott a helyed! 

Egyik résztvevőnk tollából:

„…akár versenyezhetek az első helyért. Egyedül bármikor futhatok. De ez Peaceful Triathlon lényege? Hol van az egységben lenni másokkal, a közösen mozdulás élménye? Így bevártuk az utánunk érkezőket és onnantól együtt futottunk, mint egy nagy csapat. Az utolsó 200 méteren jött az ötlet, hogy fogjuk meg egymás kezét és így fussunk be a célba. Így igazán felemelő volt ez az élmény, és nagyon örültem, hogy a részese lehettem.”