Szüleim nem voltak tehetősek, így gyerek fejjel azt döntöttem el, hogy nem leszek szegény. Ez a döntés vezetett el első vállalkozásomhoz, mellyel megalapoztam az anyagi jólétemet. Felnőtt életem első szakaszát a világi dolgok, a pénz, a birtoklási vágy, a külsőségek határozták meg. Alfa hímnek éltem meg magam, azt hittem, mindent én irányítok, kontrollálom a körülöttem zajló dolgokat. Mindez 2012-ig tartott, mikor összeomlott a családi életem, házasságom mélypontra jutott. Teljes értetlenséggel figyeltem mindent, kicsúszott a talaj a lábam alól. Feleségem önismereti munkájának köszönhetően én is elindultam egy úton, és elkezdtem befelé figyelni, nyitottá váltam a nagyobb összefüggések iránt.

   

A meditáció, a könyvek, előadások, és a jóga segítettek hozzá, hogy másképp tekintsek a világra és magamra. Életemben nagyon sok tulajdonság, minőség alakult és alakul át, válik fontossá. A harcok helyett a békét, a mohóság helyett a türelmet keresem. Tanulom, hogyan legyek elfogadó önmagammal és másokkal, hogyan cserélhetem le az ítélkezést, a megítélést. Már nem birtokolni szeretnék, hanem elérhetővé tenni a jóllétet magam és mások számára. Most már a tudatosság mellett döntöttem, ez határozza meg létezésem, cselekedeteimet. Sikeres voltam, vagyok és leszek, csak a siker jelentése változott meg számomra, teret engedve ezáltal a siker más dimenzióinak megélésére.

A Jade Beach területének kihasználása hűen tükrözi a bennem zajló folyamatokat. 2000 óta számtalan rendezvénynek volt otthona a terület, ezek főként sport rendezvények voltak, céges és kisebb kulturális eseményekkel tarkítva. Hat évvel később ért az életem egy olyan szakaszba, ahol már meghallottam a hívó szót. Ez a szó a szolgálat volt. Ekkor már az foglalkoztatott, hogy hogyan és miként tudok közösségeket formálni és szolgálni. Célkitűzésem lett, hogy fesztiválokon keresztül inspiráljam a résztvevőket, segítsem őket, hogy megtalálják a valódi önmagukhoz vezető utat.

2017-ben érkeztem meg én is, így a Jade Beach is arra az állomásra, ahol ez a változás testet öltött. Ebben az évben rendeztük meg első spirituális programjainkat, a Peaceful Triathlont és a Jade Spirit Fesztivált.

2018-ban már négy naposra bővült a Jade Spirit Fesztivál. Ahhoz, hogy az álmom megvalósulhasson, bővíteni kellett két személyes csapatomat. Sikerült olyan embereket találnom néhány hölgy személyében, akik megértették és megérezték a bennem zajló folyamatokat. Befogadták az én kifelé áramló, létrehozni, megosztani vágyó erőmet és szeretetteljes gondoskodásukkal, törődésükkel formálták olyan színtérré a fesztivált, ahol mindenki „otthonra” lelhet. Ahol figyelmes, elfogadó és támogató közösségben pihenhet meg az odaérkező és élheti meg saját folyamatait.

   Jade csapat  

Szervező csapatunkat a szeretet és egymás elfogadása teszi igazán értékessé és erőssé. Szövetséget kötöttünk azért, hogy tegyünk, hogy adjunk. Tisztelettel, szeretettel és alázattal. Évről évre. Mindannyiunkért.

Zentai László
Fesztiváligazgató