TOSODA Projekt

TOSODA Projekt

Zenei formáció

A TOSODA Projekt egy Győrből indult instrumentális zenei formáció, három derék, varázslatos rezgésű, zenei műveltségű fiatalember. A napjainkban egyre népszerűbb, szférikus hangzásvilágú handpan, a különleges és virtuóz gitár játék, és az egyedi és kreatív ritmusok kombinálásával sajátos hangzásvilágot teremtenek koncertjeiken. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „sprituális drum 'n bass” - lágy, ellazulós medítatív dallamok, néhol kicsit felpörgetve, egy kis latinos vagy drum'n bass-es lüktetéssel megspékelve. Zenéjük egyszer csendes elmélyülésre csábít, máskor pedig táncra perdít.

  • Kácser Tamás - gitár (Toma=TO)
  • Szombathelyi Patrik - handpan (SO)
  • Dankowsky Áron - cajón (DA)

A Tosoda Projekt 2017-ben való megszületése óta bebizonyította, hogy a holisztikus gondolkodású, meditatív ugyanakkor táncolható zenére szerencsére nagyon sokan kiváncsiak Magyaroszágon és a nagyvilágban egyaránt. Az elmúlt két évben számos országban (Ausztria, Németország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Spanyolország) adtak koncertet, és rendszeres vendégei magyarországi és nemzetközi rendezvényeknek, fesztiváloknak.

Alapítói az első magyarországi handpan készítő műhelynek (MAG Instruments), valamint az első magyarországi handpan és világzenei fesztiválnak (Hungarian Handpan & Worldmusic Gathering).

Jegyek