The Team

The Team

Vajnai Melinda és Ujhelyi Péter

Az acroyoga (akrojóga) három alappillére az akrobatika, a jóga és a thai masszázs. Óráinkon a legfontosabb a játék, a csoportdinamika, a biztonság és az együttműködés. Ez a mozgásforma növeli az erőnlétet és a rugalmasságot, ami életed minden területén kifejti jótékony hatását. Az acroyoga alapja az érintés. Mivel a mai világban egyre kevesebbet adunk és kapunk ebből, ezért ez az óra is remek lehetőség arra, hogy megtanuld, hogyan adhatod és kaphatod az érintést, megtanuld kommunikálni a határaidat. A bizalom jógája felerősíti benned az együttműködést.

A Jade Spirit Fesztiválra sok-sok játékkal készülünk, izgalmas, kihívásokkal teli mozdulatokat építünk fel és tanítunk meg, lesznek páros egyensúly gyakorlatok, megpróbálunk emberi piramisokat építeni és garantáltan sokat fogunk nevetni. Segítünk megtapasztalni, hogy sokkal többre vagy képes, mint azt valaha gondoltad!

A foglalkozást vezeti:

Vajnai Melinda AcroYoga International oktató

Ujhelyi Péter TestSzobrász mester


Vajnai Melinda

2017-ig újságíróként dolgoztam, életem nagyrészt azzal telt, hogy szerkesztőként, riporterként pörögtem a médiában. Közben elvégeztem a Mandala jógastúdió Gerincjóga oktatóképzését, és belekezdtem a Hatha Jógaoktató képzésbe. Az acroyogával életem első önkéntes munkája során találkoztam egy fesztiválon, és azonnal magával ragadott ez a mozgásforma. Egyszerre kaptam sikerélményt, bizalmat, önbizalmat, a 'képes vagyok' érzését. Először éreztem, hogy végre megvan az a mozgásforma, ami elég változatosságot, kihívást, újdonságot tartogat nekem ahhoz, hogy ne hagyjam abba. Mert eddig minden szabadidős tevékenységemet félbehagytam, hol az időhiány, hol a kedvhiány miatt. 

Ujhelyi Péterrel hamarosan megalapítottuk a TheTeam-et, minden csütörtökön acroyoga foglalkozásokat tartunk. Emellett táborokat, workshopokat szervezünk, különösen büszkék vagyunk az általunk rendezett Budapest Dynamic Acro Weekendre, ahová sikerült meghívnunk John Karvelist, az Acroyoga International egyik okleveles tanárát egy kétnapos workshopra. Célunk, hogy az acroyoga szélesebb körben legyen ismert Magyarországon is, hiszen ez a mozgásforma nem csak erőt és rugalmasságot ad, hanem közösséget, önismeretet, és örömet is.


Ujhelyi Péter

A TestSzobrászatban integrálódik minden eddigi tapasztalatom, és tanulmányom. 

2004-ben kezdtem el a születés körüli traumával foglalkozni, a Kheiron Központban, Orosz Katalin klinikai szakpszichológus vezetésével. A Perinatus Alapítvány Születés Kísérleti Műhelyében 2010-ig dolgoztam.

Közben, 2006-2011 között egy lakóotthonban szociális munkásként értelmi sérültekkel foglalkoztam. 

2006-ban kezdtem meg thai masszázs tanulmányaimat Németh Balázsnál, a Sunshine Network Masszázs Iskola tanáránál. Az alaptanfolyam után egy derékterápiás, egy gyógynövényes párnácskás, és egy kezek nélküli tanfolyamot is elvégeztem.

2008-ban mindezt kiegészítettem Tar Zsolt Craniosacralis Biodinamika 3 részes tanfolyamával.

Az acroyogával 2010-ben találkoztam először, azóta az életem része. TestSzobrász tanulmányaimat 2013-15 között folytattam Pegán Attila TestSzobrász műhelyvezetőnél. 2015. januárja óta a terápiás tevékenységeim közül kizárólag a TestSzobrászattal foglalkozom, 2016-ban megkaptam a mester minősítést. Az elmúlt években több mint száz hozzám fordulónak segítettem a változási folyamatban, testtartás mintáinak átrendezésében, és egy teljesebb, önreflexívebb életvitel megtalálásában.

Jegyek