Kay Roy

Kay Roy

Alkotóművész

Kay Roy 1977-ben született Erdélyben, magyar gyökerekkel. A művészet és a keleti harcművészetek gyerekkorától jelen voltak az életében. Ezeknek az ötvözete létrehozta benne a befelé figyelés képességét, amely a művészetén át jelenik meg. Hamarosan elhagyta Erdélyt, és elindult felfedezni a világot. Roppant kíváncsiságának örökké formáló ereje lehetővé tette, hogy végigutazza a Föld számos kontinensét, ezáltal temérdek tapasztalatot szerzett önmagáról, a világról és a kultúrák sokszínűségéről. Legutóbb Los Angelesben tevékenykedett mintegy hat évig, ahol két évig egy galériát vezetett Santa Monica-n. Itt különböző fesztiválokon vett részt, ahol kapcsolatba került a vizionárius művészet több kiemelkedő alakjával, amely nagyon inspiráló volt számára. Műveit számos alkalommal kiállították, többek között a Los Angeles-i Hive Gallery-ben is. Ezenkívül a Vayaro táskamárka megalkotója is. 22 éves kora óta rendszeresen részt vesz különböző spirituális elvonulásokon, amelyekből kialakult a sámánizmus iránti mély érdeklődése.

Jelenleg különböző ősi hangszerek segítségével vezet meditációs szertartásokat. Alkotás közben a mély, meditatív állapot sarkallja arra, hogy újra és újra látható képpé formálja azokat a víziókat, amelyek az anyagon túli világokban mutatkoznak meg neki.

„Célom, hogy minél több embert hozzásegítsek, hogy megtalálja a saját "szentélyét", belső világát, ahol a külső körülményektől és helytől függetlenül meg tudja élni a jelent és annak végtelen formáló erejét.”

 

Jegyek