Julia Chants

Julia Chants

Kirtan-zenekar

A Julia Chants egy napsütötte indiai-óceán homokos partján látott napvilágot pár évvel ezelőtt, amikor Gyulai Julcsi kéthetes magányos elvonulást tartott Dél-Indiában a 30-ik születésnapját ünnepelvén. Chanting angolul a mantrák kántálását, éneklését jelenti, így az elnevezés arra utal, hogy Julcsi kántál.

Ehhez gyűjtött maga köré csodás zenészeket, hogy a gyógyító, felemelő mantrák gyönyörű zenei köntösbe öltözhessenek. Várnai Ákos (cajon, darbuka, djembe, elektromos dob, hangdrum), Simon Gyuri (elektromos gitár, ének), Öllős Dávid (basszusgitár, ének) és Erdősi-Bóta Bence (udu, kalabash, darbuka, djembe, hangdtrum) részvételével létrejött zenekar egy éves fennállása alatt havi rendszerességgel megrendezett, teltházas kírtanokat (spirituális mantraéneklés), számos Kakaó Ceremóniát (gyógyitallal és zenével támogatott transzélmény) tartott, hatalmas sikerrel játszott az ország ismert spirituális fesztiváljain, Kölnben, és az amszterdami Inner Peace Conference-en, ahol Govinda Kai társaságában vezették a közönséget pszichedelikus élmények felé.

A zenekar arra törekszik, hogy a mantrák erejét amely egy mély, szellemi és lelki út, igényes zenével befogadhatóvá és elérhetővé tegye a mai ember számára.

Jegyek