Egység

Régóta halljuk, az eszünkkel talán tudjuk is, hogy mind egyek vagyunk. De a hétköznapokban élni ezt, az nem olyan egyszerű. Nehézségében rejlik a tanítás valódi értéke. Mert amikor már élni is sikerül ezt az egyszerűnek tűnő törvényt, akkor a világ kiteljesedik, kifényesedik, tudatunk és ez által tapasztalásaink megváltoznak.

Egyek vagyunk a körülöttünk lévő környezettel, a növény-és állatvilággal. Elválaszthatatlan kötelék tart minket össze, egymásért vagyunk, egymást éltetjük. Főleg, ha figyelünk erre. Talán ez a könnyebb része ennek a tanításnak.

És egészen könnyű elfogadni, hogy egyek vagyunk azokkal, akik hasonlóan gondolkodnak és éreznek, hasonló a hitrendszerük. De el tudjuk fogadni, hogy egyek vagyunk azzal is, aki bánt, aki életünkre, erőnkre tör? Vagy itt már megszólal a hang a fejünkben, szívünkben, hogy hogyan is lehetnénk egyek, hiszen mi tiszteljük a másikat, tiszteljük az életet, mi különbek vagyunk?

Itt jön a tanítás igazi lényege. Hogy ami kint, az bent; ami fent az lent. Mindenben minden megtalálható. Ugyanazok az elemek alkotnak bennünket, ugyanaz az erő, Forrás éltet mindenkit. Ugyanaz a Fény lobog mindannyiunkban és Fény és Fény között lehet-e különbség?

A tanítás igazán akkor lesz a miénk, ha fel tudjuk ismerni, ha magunkévá tudjuk tenni, hogy próbálhat valaki elgyengíteni, megsemmisíteni. De vele is egyek vagyunk, benne is az a Fény él, ami saját magunkban. Épp ezért szeretnünk kell, gyógyítanunk kell őt is. Megbocsájtva neki, áldást és oldást kérve minden folyamatunkra.  Nem, valóban nem könnyű. De megélhető, viszont nem sürgethető.

Ezekért választottuk pillérünkké az Egységet. Mert tudjuk, éljük, hogy elválaszthatatlan kötelék kapcsol össze mindannyiunkat. Ha értetek teszünk, magunkért is teszünk. Ha nektek adunk, magunknak is adunk. Ha mi sokan együtt vagyunk és egymásért teszünk, akkor mindenkiért teszünk. Nem lehet más, csak közös az utunk. Együtt, veletek, mindannyiunkért.

További pilléreink:

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Szeretet

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Közösség

Jade Spirit Fesztivál pillérek - Szolgálat