A Jade Főnix 2020. május 20.

A Jade Főnix

Az idei év volt a legszerethetőbb, az a folyamat, amikor már látszott tisztán a Jade valódi mivolta. Már decemberben tudtuk ünnepelni ott mélyen belül a nyarat, azt a leírhatatlan mesét, amit veletek készültünk megélni a nyáron. S aztán jött ez a mindent átmozgató időszak. De nem csüggedtünk, elég sokáig nem. Hiszen a megújulás sokszor fájdalmas, türelmet próbáló folyamat. S van annak is egy szépsége, amikor vársz, mert nem a cselekvésé a főszerep, mert valahol máshol és másképp zajlanak a dolgok. S bíztunk abban, hogy kitisztul majd minden, felderül az ég és hatalmas örömünnepet tarthatunk veletek a Jade Beachen. Most azonban mégis, valami más történik. Most el kell engednünk a vágyainkat, el kell engednünk az álmunkat. Valameddig...

Illúzió, hogy lehet minden napunk csodálatos? 2020. május 08.

Illúzió, hogy lehet minden napunk csodálatos?

Lehet az életünk minden egyes napja mesés és csodálatos, ha látni tudjuk a nehéz érzésekben, kemény és fájdalmas élethelyzetekben is a tanítást. Azt a folyamatot, hogy ez is értünk történik. Hogy valamit épp átégetünk magunkon, hogy valahogy másképp létezzünk utána, de mindez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezek a nehéz folyamatok elmúlnak egyszer, azt sem, hogy egyszer jön majd egy időszak itt a Földön, amelyben nem lesz több ilyen küzdelmünk...

Szolgálat 2020. február 27.

Szolgálat

Mit jelent szolgálni? Feladni önmagam, elveszni teljesen, meghunyászkodni? Hasonló érzések juthatnak eszünkbe. Mert valahol, valamikor elveszítettük a valódi tartalmát ennek a szónak, ennek a minőségnek. Szolgálni téged annyit tesz, hogy tenni szeretnék valamit érted, neked. Mert fontos vagy. Adni szeretnék, a jól létedet, az épülésedet, a ragyogásodat szeretném. És ehhez a folyamathoz mindent adok, amit csak tudok. Tisztelettel, szeretettel, finoman, nem tolakodóan.

Voltak napok, amikor nem mertem hazamenni 2020. január 22.

Voltak napok, amikor nem mertem hazamenni

Hosszú-hosszú évezredek óta élünk a félelem mentén. Gondold csak végig. Félünk, hogy a szüleink elfordulnak tőlünk, megvonják a szeretetet, mert nem teljesítettünk jól az iskolában. Félünk, hogy nem leszünk elég jók...

A kovászos kenyér maga az élet 2020. január 01.

A kovászos kenyér maga az élet

Kovászos kenyeret csinálni maga a tanítás és az élet. Mindennek meg van benne a maga ideje, nem lehet sürgetni, mert nem oda ér az ember, ahova indult. S nem mindig látszik, hogy lesz ebből valami, de ha kitartóan és szeretettel tovább csinálod, nem adod fel, annak mindig meg lesz az eredménye.

Segítség a Hatalomvágy gyógyítása közös meditációhoz 2019. december 11.

Segítség a Hatalomvágy gyógyítása közös meditációhoz

A holnapi közös meditációval a hatalomvágyat szeretnénk tisztítani, gyógyítani. Ez az energia életünk számtalan területén jelen van. A világunk vezetőinél, családi, baráti és munkahelyi kapcsolatainkban, férfi-női találkozásainkban. Az elmúlt évezredek alatt nem tette könnyebbé létezésünket ezen a bolygón. Ezért arra hívlak most, hogy segíts megtisztítani ezt az energiát és mindenkit, aki érintett.

Gyógyíthatsz, hogy gyógyuljunk - közös meditáció az emberiségért 2019. november 27.

Gyógyíthatsz, hogy gyógyuljunk - közös meditáció az emberiségért

Kapizsgálni, sejteni, tudni véljük, többek vagyunk az anyagnál, melyből testünk épül fel. Hogy nem ennyi az életünk, amit itt töltünk a Földön. Most mégis itt vagyunk. Te is, én is. És nem mindegy, nem lehet mindegy, hogy hogyan vagyunk együtt, milyen minőségben élünk.

A spirituális csapatépítés lépései 2019. november 13.

A spirituális csapatépítés lépései

Talán ti is voltatok már csapatépítő tréningen, mi is voltunk itt-ott, külön-külön. De mégis fejtörést okozott, hogy mégiscsak egy spiri csapat vagyunk, hogyan kell jól spiri csapatot építeni? Nem sokat egyeztettünk erről, a komoly szervezésbe úgy tűnt, egyikünknek sem volt kedve beleállni. De csak eljött a mostani hétvége, s az nem volt kérdés, hogy megyünk...

Mi végre a férfi és a nő? 2019. június 04.

Mi végre a férfi és a nő?

Mirabai Ceiba, Deva Premal, Palya Bea… A sor nem teljes, de azt mutatják meg, hogy férfi és nő hogyan, milyen módon tud alkotni, teremteni, valami finomságot hozni a világunkra. Hogy mi a közös bennük? Mind a három formációban a férfiak olyan gyengéd, de biztos talajt adnak, teremtenek a nőnek, hogy az szabadon, a legnagyobb biztonsággal szállhat fel az éteri világba és hozhatja le onnan a legnagyobb teljességet, a legmélyebb gyógyítást. Magát az isteni energiát, mindannyiunkért. Magukért, kik ebben az alkotófolyamatban szövetséget vállaltak, s értünk, kik hallgatjuk, részesei vagyunk az általuk hozzánk eljutó isteni üzenetnek...

Elkészíthetem a saját fűszersómat? 2019. május 31.

Elkészíthetem a saját fűszersómat?

Mariann a nagypapájának segítve szeretett bele a kertbe, a növények termesztésébe. Ma is maga termeszti az általa felhasznált fűszer-és gyógynövények javát, amiket nem tud termeszteni, azokat ő gyűjti be, maga szárítja és aprítja fel őket édesapja és lányai segítségével. Szeretem, ahogy 21. századi sikeres nőként, anyaként az élethez és a természethez viszonyul. Hihetetlen tudása van a növényeink gyógyító erejéről, sokunknak segített már és még fog is visszatérni az alapokhoz. Kertet tartani, növényeket termeszteni, használni mindazt a tudást, amit egykor kaptunk ahhoz, hogy megőrizzük vagy helyreállítsuk egészségünket.

Elment, átkelt ma valaki 2019. május 27.

Elment, átkelt ma valaki

Elment, átkelt ma valaki. Nem készültem még fel. De vajon lehet erre felkészülni? Nem tudom. Eltörpült még inkább a mai napon egy csomó minden. Hát most arra kérlek téged, hogy élj ezer fokon, nagy lángon, minden egyes nap minden egyes pillanatában. 

Együtt sokat tehetünk ezért a bolygóért 2019. május 20.

Együtt sokat tehetünk ezért a bolygóért

Egyre több cikket olvashatunk arról, hogy a bolygónk veszélyben van. A közösségi felületeknek köszönhetően nincs nap, hogy ne találkozzunk borzalmasabbnál borzalmasabb fotókkal, amik megmutatják, hogy mennyire szennyezettek a vizeink, s mindez milyen veszélyeket jelent az állatvilágra is. Dühös kommentekben követelik sokan a kormányoktól, hogy tegyenek valamit. Oldják meg. Tényleg tehetnének jóval többet is, ha nem az érdekek csatároznának egymással. De vajon mi egyéni szinten teszünk bármit is? Teszünk eleget vagy legalább valamit?

Hogy lettünk mi az együtt álmodók? - 2. rész 2019. május 17.

Hogy lettünk mi az együtt álmodók? - 2. rész

Zentai Laci álmodta meg ezt a fesztivált, az ő bemutatkozását már olvashattátok a honlapon. De most szeretném nektek magunkat, a mi utunkat megmutatni. Arról mesélni nektek, hogy megannyi küzdelem után, hol tartunk most, mi mindenen mentünk keresztül máig, eddig a pillanatig, ahol már azt élhetjük, hogy igen, mi társak vagyunk. Segítői, megtartó és biztonságot nyújtó közegei egymásnak, ahol már kérdés nélkül, vakon megyünk egymás mellett az úton. Mert szövetséget kötöttünk, mert látjuk és érezzük már egymást.

Hogy lettünk mi az együtt álmodók? - 1. rész 2019. május 08.

Hogy lettünk mi az együtt álmodók? - 1. rész

Beszélni a szeretetről, az egységről, az elfogadásról lehet. Értékesen is. Tényleg. De lehet mélyebbre menni. Lehet élen járni. Mert elfogadom-e magam, ha nem merek megmutatkozni? Élem-e az egységet, hogy te és én ugyanonnan jöttünk és ugyanoda tartunk, hogy mindkettőnket ugyanaz az eredője, ha a félelmem távol tart tőled?

Mennyei érintés - Bohém rapszódia 2019. február 25.

Mennyei érintés - Bohém rapszódia

Egy hét leforgása alatt másodszorra néztem meg a Bohemian Rapsody című filmet. Nem tisztem eldönteni, hogy mennyi változtatást, csinosítást végeztek a film kedvéért, így ezzel nem foglalkozom. Lenyűgözött elsőre és lenyűgözött másodszorra, hogy mennyire hitt magában Freddie Mercury. Nem tartotta vissza a hagyomány, a családi minta, nem kötötte meg a kor zenei szokása sem. Egyszerűen magára hallgatott, talán a zenésztársaira, és végtelen kitartással csiszolta és csiszolta a hangzást addig, amíg neki magának tökéletessé nem vált.

Jógázunk iskolás kortól? 2019. január 30.

Jógázunk iskolás kortól?

Mindenki egyéni okból indul el az önismeret, ha úgy tetszik, akkor a spiritualitás útján. A sok-sok egyéni út azonban mégis egy gyökérre vezethető vissza, s ez nem más, mint annak a felismerése, hogy valami nem jó, nem működik, nehézséget okoznak bizonyos cselekedeteink, megéléseink. Megjelenik a vágy, hogy változást szeretnénk, könnyebbséget, nem akarunk újra és újra ugyanazzal szembesülni, szabadabbá, boldogabbá akarunk válni.

A kezdet-e a kezdet? Avagy... 2019. január 19.

A kezdet-e a kezdet? Avagy...

Napok óta készülök az első blog bejegyzésemre. Nem kevés izgalommal és szorongással járt ez a folyamat, míg a klaviatúra megragadásáig eljutottam. Ezekben a napokban volt egy visszatérő kérdés bennem, hogy mi a spiritualitás? Használjuk, esetenként már a csapból is ez folyik, de vajon mit jelent valójában. És ha már ez sem olyan egyértelmű nekem, bennem, akkor én vajon spirituálisan gondolkodom-e?

Élménybeszámoló a 2018-as Jade Spirit Fesztiválról 2018. augusztus 22.

Élménybeszámoló a 2018-as Jade Spirit Fesztiválról

Jade Spirit Fesztivál - Az égiek (és a szervezők) ajándéka

Miért gyere el a Jade Spirit Fesztiválra? 2018. június 29.

Miért gyere el a Jade Spirit Fesztiválra?

Minden, ami velünk történik egy nagy cél érdekében történik, mégpedig azért, hogy megtapasztalhassuk magunkat a világban, felfedezhessük a bennünk rejlő muníciókat, fizikai, lelki és szellemi értelemben.

Interjú Zentai Lászlóval 2018. június 12.

Interjú Zentai Lászlóval

“A jó szolgálatába állítottam az anyagi javaimat, és ezzel szolgálatot teljesítek” – interjú Zentai Lászlóval

Lélek 2018. március 27.

Lélek

Nem adhatsz több napot az életednek, viszont több életet adhatsz a napjaidnak mert minden élet annyit ér amennyi tartalommal töltjük azt meg és amennyi hálát érzünk érte! Ettől pusztán elménk által kreált korlátaink választhatnak el. Tudatosságunk mértékét pedig az határozza meg milyen mértékben vagyunk képesek felismerni sorsunk üzenetét, amivel esélyt kapunk a test-lélek-szellem egységének megtapasztalására. Felismerjük-e valójában ,hogy életünk nem más mint a környezetünk által kódolt korlátaink, gondolataink és érzéseink összességének megtapasztalása.

Szeretet 2017. november 30.

Szeretet

Tanmese a szeretetről

Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron.