Sokan tudjátok, a 2018-as Jade Spirit Fesztivál teret adott egy békés mozgalomnak, mely Peaceful Triathlon névre hallgat. Olvassátok Zám Zoltán Theta Healing konzulens, masszőr, meditációs tréner és sportember élménybeszámolóját a 2018. július 14-i Peaceful Triathlonról.

Zám Zoltán

"2018 nyarán rendezték meg második alkalommal a Peaceful Triathlont. Tavaly és idén is részt vettem rajta. Futás, jóga és meditáció, nagyon jó kombináció. Nagyon élveztem a Triathlont, feltöltött és felismerésekhez is jutottam közben. A futás közben megélt tapasztalataimat szeretném megosztani most veletek.

Bemelegítés után neki indult a mezőny. Rendszeresen járok futni ezért hamar felvettem a tempómat. Futás közben mantrázni szoktam vagy figyelem a légzésem, így jelen vagyok a mozgásban, egyfajta meditációvá válik a futás. Az első kör felénél jött a felismerés, hogy akár versenyezhetek az első helyért, de most ez nem kell, hogy erről szóljon. Egyedül bármikor futhatok. De ez a Peaceful Triathlon lényege? Hol van az egységben lenni másokkal, a közösen mozdulás élménye? - Merült fel bennem a kérdés. És a második körben elhatároztam, teszek azért, hogy igazán közösségi futássá váljon, hogy az egység, a békesség a Peaceful Triathlon minőségei a futásban is megjelenjenek. Összetalálkoztam futás közben Zentai Lacival – az esemény főszervezőjével, megálmodójával – és fel is vázoltam az ötletet. Nagyon örült a felvetésnek és támogatta azt, így bevártuk az utánunk érkezőket és onnantól együtt futottunk mint egy nagy csapat.

Peaceful triathlon futás

Az utolsó 200 méteren jött az ötlet, hogy fogjuk meg egymás kezét és így fussunk be a célba. Így igazán felemelő volt ez az élmény, és nagyon örültem, hogy mindenki benne volt a közös befutóban. Köszönöm, hogy részese lehettem.

Peaceful triathlon jóga

Várom, hogy a következő milyen tapasztalásokat tartogat, 2019. május 18-án találkozhatsz velem is a III. Peaceful Triathlonon."

Peaceful triathlon meditáció