Jade Spirit Fesztivál - Az égiek (és a szervezők) ajándéka

= Dominik Rita fesztiválozó írása =

Mivel sajnos jelenleg nem élek Magyarországon, csak egy napra sikerült lejutnom a fesztiválra az otthoni teendők közepette, de ez az egy nap felért egy heti töltekezéssel. Reggel 9 körül "estem be" a fesztiválra, Diószegi Ádám vinyasa órájával nyitottam a napot és a csípőmet. Ádám gyakorlatai gyönyörűen átmozgatták testem és lelkem. Egy gyönyörűséges egység meditációba folyt át a jógaóra Zám Zoltánnal, ahol köszönetet mondtunk szülőföldünknek és minden gyümölcsének, egy nagy körrel egymás kezét fogva zártuk a meditációt, majd mindenki hosszú ölelésekbe feledkezett. Ezen a napon öleltem talán a legtöbb embert magamhoz, az egész fesztivál felért egy hatalmas szeretet-gombóccal, mindenkiből áradt a lelki béke és elfogadás.

Peaceful Triathlon a Jadespirit fesztiválon

A nagyszínpad előtti fűben ücsörögve a programok között is csodás találkozások történtek, nyitott szívű emberekkel lehet itt bármikor beszélgetésbe elegyedni, és a fesztivál területén mezítláb kapcsolódhatunk a föld energiáival, vagy akár csobbanhatunk a hűsítő tóban is. Kutyák szaladgálnak szabadon és boldogan, fesztelen örömüket szórva szét az emberek között.

A nap folyamán életemben először próbáltam ki a handpan hangszert Cseke Szabolcs vezetésével, egy csodálatos új dimenziót hozva az életembe, majd visszatérve a nagyszínpadhoz Soma Mamagésa elképesztő történeteit és bölcs szavait hallgattam.

Jadespirit fesztivál élménybeszámoló

Az ebédemet a tóparton ülve fogyasztottam el, amit a fürdőzők vidámságának hangja kísért, itt közben egy mellettem ülő ismeretlen lány barátságára is szert tettem, akivel aztán együtt vettünk részt Varga Vivien Női ErőForrás Aktivizáló Mozgásmeditációján, ahol könnyed táncos formában kapcsolódtunk mélyen az elemekhez és női minőségünkhöz. Ezután a program után eljött az idő, hogy jelenlévő barátaimtól fájdalmas búcsút vegyek, mivel ezen a ponton sajnos el kellett jönnöm, de mérhetetlenül feltöltekezve, széles mosollyal, és tágra tárt szívvel hagytam el a Jade Spirit Fesztivál területét, remélve, hogy jövőre újra részese lehetek majd az itt megteremtett csodának.

Jadespirit fesztivál összegzés