A jóga 4 legjobb pozitív hatása a szervezetre!

 

A jóga a világ legősibb mozgásrendszere és jóformán minden más mozgásban felfedezhetjük az elemeit. Az izmokat ellazítja, erősíti, főleg a mélyizmokét. Ízületeink rugalmasságának rehabilitálására és fenntartására is kiváló. Mint minden mozgástól, ettől is javul a vérkeringés. Beindítja a szervezet méregtelenítő funkcióit, serkenti a nyirokrendszer működését. Harmonizálja a vegetatív idegrendszert, és növeli a vitalitást. Alakformáló hatása vitathatatlan. Akinek nagyon be vannak állva az izmai, annak sem kell elkeserednie, ha rendszeresen jár edzeni, egy év után már képes olyan mozdulatokat megtenni, amiről korábban álmodni sem mert.

Segít fenntartani a homeosztázist

A jóga öregedés gátló hatással bír

Manapság egyre kevesebb olyan ember van, aki 50 évesen is fittnek és erősnek érzi magát. Sőt, vannak, akik sokkal öregebbnek érzik magukat, mint amennyi idősek valójában. A jóga segít abban, hogy fittek lehessünk, illetve abban is, hogy a korunknak megfelelő vitalitással és életerővel élhessük a mindennapjainkat.

Jobb emésztés

Az emésztés javulása a gyakorlóknál azzal hozható összefüggésbe, hogy a jógapózok minden irányba átmozgatják a testünket és a belső szerveink nem a megszokott módon kerülnek nyomás alá. Ehhez jön még hozzá a teljes tüdős jógalégzés, melynek lényege, hogy először a hasunkba szívjuk a levegőt majd fokozatosan töltjük meg a tüdőt, végül a kilégzés is alulról fölfelé történik. A levegőnek ezen hullámzó áramlása folyamatos masszázst biztosít a hasüregi szerveknek, ami kedvezően hat az emésztésünkre.

Javítja az emésztést

Segít helyreállítani a lelki békénket

A jóga során nem csupán a mozdulatoknak van jótékony hatása, hanem az órákon elsajátított speciális légzésgyakorlatoknak is. A feladatok végzése közben ugyanis, a légzésre nagy figyelmet kell fordítani. A légzés figyelése, kontrollálása közben a külvilágot teljesen kizárjuk a fejünkből, és csakis önmagunkra, a saját testünkre kell, hogy koncentráljunk. Erre a mai rohanó, stresszel teli világban különösen nagy szükség van.

Alakformálás - Erő, hajlékonyság, jobb testtartás

Jógaórán saját testsúllyal dolgozunk, aminek köszönhetően izmaink fokozatosan fejlődnek, egyre tónusosabbá vállnak, mi pedig erősebbek leszünk. A sok nyújtó gyakorlat is meghálálja magát, mert nagyobb rugalmasságra teszünk szert, hajlékonyabbak leszünk, így nagyobb lesz a mozgástartományunk. Ráadásul folyamatosan eddzük hátizmainkat is, aminek következtében javul a testtartásunk is.