Egy kis kikapcsolódás

Nem számít, hogy milyen évszakban járunk, időről időre kellenek olyan alkalmak, ahol csak magunkkal foglalkozhatunk és feltöltődhetünk. Íme, 5 ötlet.

  • Menj el egy jó nagyot sétálni. A séta lehetőséget ad, hogy egyszerre tölts el magaddal és természettel több időt. Gyönyörködj a tájban, szívd be a friss levegőt és élvezd ki a természet apró kis dolgait is.

    Kirándulni jó!

  • Főzz! A főzés t is lehet egyfajta meditációként átélni. Most ne azokra az esetekre gondoljunk amikor, gyorsan és sok kell a családnak. Hagyd kibontakoztatni a kreativitásod és most a szakácskönyvet is mellőzd. Alkosd meg a saját ételed.

     

  • Tölts el időt állatok között. Teljesen mindegy, hogy a kutyusod, a barátnőd macskája, esetleg a szomszéd kecskéje vagy akár az állatkert állandó lakói. Az állatokkal töltött idő bizonyítottan csökkenti a stresszt és a vérnyomást.

    Tölts időt állatokkal!

  • Fedezd fel a várost, ahol élsz. Akár kisebb vagy nagyobb városban élsz, biztosan van olyan szeglete, amit még nem láttál. Az új dolgok varázsa mindig pozitív érzésekkel töltik el az embert.

     

  • Tegyél rendet a fiókodban és a szekrényedben. bár munkának tűnhet, de a rendrakás is lehet kikapcsolódás. Szóljon a háttérben a kedvenc zenéd és máris jó kedvvel végzed. A rég nem használt holmikat, pedig ajándékozd el.