A mindennapi jóga testi és lelki hatásai

1.) Kiegyendúlyozottabb leszel

A jógával csökkentheted a stressz okozta káros hatásokat. Érdemes minden reggelt jógával kezdeni. Ha idő hiányában is vagyunk napi, fél óra is csodákra képes, mivel a hangulatodért felelős főbb hormonok aránya megváltozik.

2.) Serkenti a vérkeringésed

Keringési rendszerünk legfőbb alkotóeleme az egész testünket átszövő érhálózatunk. A jóga rendszeres és biztonságos gyakorlataival könnyebben tisztulnak az érfalon letapadt rögök, megelőzhető az érelmeszesedés, továbbá korlátozható a narancsbőr és a ráncok megjelenése, terjedése.

3.) Fegyelmezett elme - fegyelmezett test

A jóga elősegíti a helyes testtartás és a testtudat kialakulását. A gyakorlatok erősítik a gerinc melletti izomkötegeket, növelik a gerinc hajlékonyságát, rugalmasságát, illetve enyhítik a hátfájás tüneteit. Önmagunkba vetett hitünk erősödik: bármire képesek vagyunk, megtapasztaljuk testünk határtalanságát, végtelen képességeit és könnyebben hozunk döntéseket.

Fegyelmezett elme, és test

4.) Könnyebb emésztés, jobb közérzet

A jóga jó hatással van az emésztőrendszerre. A légzéssel átmasszírozva a belső szerveket javul az emésztés.

5.) Automatikus tisztulás

A jóga gyakorlásával beindul a méregtelenítés. A tisztító gyakorlatok elősegítik a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A rendszeres gyakorlás által testünk jelzéseit könnyebben felismerjük: tudjuk, hogy mi a jó neki és a továbbiakban azokkal az ételekkel és italokkal tápláljuk.

6.) Sikerélmény

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor sikerül egy új pózt elsajátítani és önmagunkhoz képest látni a fejlődést. Hamar a személyes fejlődésed testi, lelki és szellemi alkotójává válik.

Alakformálás jógával

7.) Alakformálás

A jóga valamennyi izmot erősít, ezzel a mozgásformával a hasadat is laposabbá varázsolhatod, bőröd feszesebb lesz és rugalmasabb.

8.) Nő a teljesítményed

A jóga segíti a helyes légzés kialakítását. A mélyebb légzéssel oxigénben dús vér szállítódik a szövetekhez, szervekhez, az anyagcseréd gyorsulása által energikusabb leszel. Nem csak fizikailag, de szellemileg is növeli a teljesítményedet.

9.) Nő az önbizalmad

A gyakori jógázás hatására a test rugalmassá, hajlékonnyá válik, ezáltal javul a gyakorló testképe és önbizalma is. Szinte minden ászanát lehet fokozni, nehezíteni, mélyebbé és nagyobb kihívássá tenni, így a test és az elme folyamatosan fejlődik.

10.) Békés lélek

A tapasztalt jógik számára is sokkal simábban és eredményesebben zajlanak azok a napok, mikor gyakorolnak. A jóga és meditáció hosszú távon fenntartja saját magunkkal és a külvilággal alkotott egységet, békét.